Bilaver Consulting | Uspješno završen projekt HERA
17587
singular,single,single-post,postid-17587,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
hera-konferencija1

Siječanj 2017. Uspješno završen projekt HERA

Projekt HERA (Upravljanje održivim turizmom zasnovanim na zajedničkom kulturnom nasljeđu Jadrana) nositelja Zadarske županije koji je  odabran je za financiranje u sklopu Programa jadranske prekogranične suradnje Europske unije službeno je završen 31. prosinca 2016. Na projektu je sudjelovalo 19 partnera iz 8 država s područja Jadranskog bazena (Hrvatska, Italija, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Srbija, Crna Gora, Albanija i Grčka).

Posebni cilj projekta HERA je unutar jadranskog područja razviti zajedničku prekograničnu platformu za upravljanje održivim turizmom zasnovanim na zajedničkom kulturnom nasljeđu i njegovu promidžbu. Projektom je definirana metodologija za dostizanje standarda i dodjelu oznake za jadransku destinaciju kulturnog turizma naziva HERA s čime će se jamčiti standardi visokokvalitetne ponude kulturnog turizma.

Tvrtka Bilaver Consulting je na projektu HERA bila ugovorena za analizu izvodivost spomenute metodologije za dodjelu oznake HERA . Analiza je provedena na temelju provedenih pilot projekata na teritorijima projektnih partnera, odnosno na temelju razvijenih kulturnih ruta (sa infrastrukturno  obnovljenim elementima kulturnog nasljeđa) kao i na temelju uspostavljenih centara za posjetitelje.

Na završnoj konferenciji projekta stručnjaci tvrtke Bilaver Consulting prezentirali su izrađen pravilnik o dodjeli oznake HERA za rutu kulturnog turizma kao i pravilnik o dodjeli oznake HERA za centre za posjetitelje.